Nagyon hiányoznak az ázsiai turisták: vissza kell csalogatni őket a pandémia után

Magyar Nemzet2021. március 12. 09:03

A hazai turizmus jövője szempontjából egyrészt kiemelt fontosságú lehet a Kínából, illetve a tengerentúlról, az USA-ból, Kanadából és Ausztráliából érkező turisták számának növelése, másrészt az úgynevezett "második otthon turizmus", azaz a magántulajdonú turisztikai szálláshelyek szolgáltatásainak felfuttatása lehet Novoszáth Péter közgazdász szerint meghatározó.

Nagy felfutás előtt állhat a hazai turizmus a következő időszakban, kiváltképp, ha a járvány miatti válságban súlyosan megroggyant ágazatot a korábbi tapasztalatok és az új lehetőségek együttesének optimális ötvözetével sikerül fejleszteni - mondta a Magyar Nemzetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Novoszáth Péter.

A járvány kitörése előtt rengeteg külföldi vendég vette igénybe a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásait hazánkban, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma a vírus évének első két hónapjában még 14 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Ebben nagy szerepe volt a kínaiak beutazásainak, ám ez a trend a 2019 októberében mért 53 ezer vendégéjszaka után 2020 februárra kedvezőtlen irányt vett, akkor már tízezernél kevesebb éjszakát töltöttek el nálunk a kínaiak.

 

 

Címkék:
utazás, turizmus, belföld, turisztika, ázsia, kereskedelmi szálláshely,