Ez a vonat lassan elmegy: úgy látszik, egyetlen nagy fesztivál sem lesz 2021-ben

Világgazdaság2021. február 19. 09:28

Hamarosan eldől, hogy lesznek-e, és ha igen, milyen feltételekkel fesztiválok Magyarországon - írja a Világgazdaság.

A lap azt írja, jól jellemzi a fesztiválpiac bizonytalanságát, hogy minden szereplő azt várja - itthon és külföldön is -, milyen döntés születik a nagy nemzetközi sportesemények, koncertek, fesztiválok esetében. Kérdés, hogy

meglépi-e egy több tízezres produkció, hogy oltáshoz köti a részvételt, ha igen, milyen formában, milyen feltételekkel

- mondta a lapnak Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a Sziget, a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Mol Nagyon Balaton és az Akvárium Klub társtulajdonosa. A szakember kiemelte, a többezres koncerteken és fesztiválokon biztonságos és működőképes megoldás az lehet, ha a beoltottság a részvétel feltétele, így lát csak esélyt arra, hogy "ne menjen a kukába ez a szezon is". Az oltás elvárása azonban komoly dillemákat vet föl, amire nehéz lesz majd megtalálni az egyértelmű választ.

Lobenwein Norbert azt is elmondta, hogy bár eddig csak két nagy nemzetközi fesztivál törölte idei programját, meglátása szerint turnék és fesztiválok egész sora lép vissza hamarosan. A szakember személy szerint lehetetlennek tartja, hogy az idén megrendezzenek olyan eseményeket, amik ezrével, tízezrével vonzanak más országokból turistákat. Ezzel szemben úgy véli, a belföldi közönséget célzó programoknak jóval nagyobb az esélyük.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, fesztivál, balaton sound, tízezres, szórakozás, koncert, lobenwein norbert,