Karácsony: 400 forintos dugódíjjal számol a kormányzat

Pénzcentrum2021. január 20. 12:58

A főpolgármester a Facebookon számolt be róla, hogy 400 forintos dugódíjat és az autós sávok elvételét tervezheti a kormány annak érdekében, hogy a Galvani híd megépülését követően biztosítva legyen a forgalomcsillapítás Budapest egyéb részein.

Zajlik a Galvani híd tervezése, melynek egyik legfőbb célja, hogy elvezesse a főváros belső részeiről az autósforgalmat, és így tehermentesítse Budapest útjait. A főpolgármester szerint azonban a híd tervezésével összefüggő kormányzati háttérdokumentumokban arra utalnak, hogy a forgalomcsillapítást nem is maga a híd megépülése jelentené, hanem az ezzel párhuzamosan a kormány által bevezetni kívánt dugódíj és egyéb intézkedések. Karácsony Gergely Facebook posztjában így fogalmaz:

Négyszáz forintos dugódíjjal és autós sávok elvételével tervez a kormány, mert a Galvani híd csak így biztosítja a remélt és szükséges forgalomcsökkentést Budapesten.

A Telex cikke alapján a tervek szerint áthaladásonként 400 forintot fizetne minden autós Pesten a Hungária körút, Budán az ahhoz csatlakozó úgy nevezett budai körút keresztezésekor. A főpolgármester kitért arra is, hogy transzparens és részletes párbeszédet kellene folytatni erről a budapestiekkel, és bár a főváros támogatja a forgalomcsillapítást és a belváros tehermentesítést, a változtatásokat megelőzően a budapestiek bevonására lenne szükség egy ilyen döntés során.

Címkék:
utazás, Budapest, dugódíj, karácsony gergely,