Fogcsikorgató hideg lesz a hétvégén: -20 fok is lehet

Pénzcentrum2021. január 15. 09:01

A mai napon hideg téli időre van kilátás, hózápor, kisebb havazás főként az ország keleti, északkeleti tájain, illetve nyugaton várható. A következő éjszakákon jelentősen mérséklődik a légmozgás. A derült, hóval borított tájakon vasárnap és hétfő hajnalban -17, -20 fokig csökkenhet a hőmérséklet.

Pénteken a Dunántúlon felhőátvonulások várhatók rövid napos időszakokkal, a nyugati megyékben egy-egy hózáporral, keletebbre viszont tartósan sok lesz a felhő, és ott jellemzőbb lehet a havazás is - írja a kiderül.hu. Általában 1-2 centiméter alatt marad a friss hó vastagsága, csak lokálisan hullhat ennél kissé több. A legtöbb napsütés a középső megyékben várható. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, a Tiszántúlon lehetnek kevésbé szeles tájak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható, amit a szél miatt jóval hidegebbnek érezhetünk. Késő este -2, -7 fok valószínű.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyütt számítani lehet havazásra, hózáporra.
Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon sokfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

Vasárnap napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -14 és -6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között várható.

Hétfőn kezdetben még általában számítani lehet több-kevesebb napsütésre, de napközben nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Több helyen előfordulhat hószállingózás, havazás, nagyobb eséllyel nyugaton és északon.
A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -17 és -7 fok között várható, de északkeleten néhol esetleg hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és +1 fok között alakul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kedden átmeneti felszakadozások mellett inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, nyugaton néhol már havas eső, eső is lehetséges. A déli szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -3 fok között valószínű, de északkeleten néhol esetleg hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +6 fok között várható.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani. Szórványosan valószínű csapadék (vegyes lehet a halmazállapot).
A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és +1 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között várható.

Címkék:
utazás, szél, időjárás, tél, , hideg,