Kiadták a figyelmeztetést: jeges szél, kemény fagy érkezik

Pénzcentrum2021. január 14. 10:31

Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra, írja a MET.hu.

Ma napközben főleg a középső vidékeken és a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 70-75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 km/h-t is. A szél elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat is hordhatja átmenetileg.

Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Éjjel alapvetően kevés felhő lesz az égen, de legfőképpen az északkeleti, keleti megyékben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon időszakosan több lehet a felhőzet. Hózápor legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és -8 fok között alakul, de a szélcsendes, hóval borított, derült tájakon ennél hidegebb is lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Országszerte borult, felhős az idő, a Dunántúl északi felén, Pest és Nógrád megye területén, a Tiszántúlon; a Körös-vidék és a Nagykunság területén, valamint az északkeleti országrészben havazik, illetve szállingózik a hó. Somogy megye déli részén hódara hull. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében, továbbá a keleti határ menti területeken előfordulhatnak havas-latyakos útszakaszok is. A látási viszonyok a legtöbb helyen jók, viszont a Dunántúl északi részén, a havazással érintett területeken akár 300 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza, írja az Útinform.

Címkék:
utazás, közlekedés, időjárás, tél, fagy, gyorsforgalmi út,