Jöhetnek az új magyar rendszámok: fogy az idő, lépni fog a minisztérium

Pénzcentrum2021. január 13. 09:58

Az ITM együtt kívánja rendezni az oldtimer, és a normál rendszámok ügyét: mivel előbbiből már csak valamivel több mint 300 darabot tudnak kiadni, a tárca már dolgozik a szabályozáson. A "normál" rendszámok is SL-nél tartanak már, úgyhogy egyre aktuálisabb a kérdés, mi lesz azt követően, hogy kiadják az utolsó, a ZZZ-999-es táblát.

Nemsokára kipörögnek a magyar rendszámtáblák, elérünk a sor végére, ha kiadják az utolsó ZZZ-s rendszámot is - jelenleg az SL-nél tart a sor. Az Origo megkereste az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy mik a tervek, milyenek lesznek az új rendszámok: közölték, már készül az új szabályozás. Ez hamarosan meg is születhet, mert az oldtimer kocsik rendszámai már az OT 97-00 fölött járnak, már csak valamivel több, mint 300 van hátra a sorból, miközben 2020-ban 623 OT-s rendszámot adtak ki. A portál korábban már összeállítást közölt arról, hogy milyen új verziók jöhetnek szóba:

  • három betű, négy szám
  • mostani betűk és számok megfordítása (pl.: 123-ABC)
  • a régi, már nem aktÍv rendszámok újra kiadása.

A minisztérium válaszaiból  valószínűsíthet, hogy mivel a tárca hosszú távú megoldásban gondolkodik, a harmadik verziót el lehet vetni. Az ITM együtt rendezi az SL-nél tartó "normál" rendszámok és az oldtimerek tábláinak ügyét, és hosszú távú megoldásban gondolkodik, úgyhogy a három betű, négy szám lehet a befutó, amiből a mostaninál tízszer több táblát is ki lehet adni.

Címkék:
utazás, közlekedés, rendszám, itm,