Viharos szél miatt adtak ki riasztást: érkezik a hidegfront

Pénzcentrum2020. október 31. 09:21

Szombaton eleinte keleten és délen lehet kisebb eső, de napközben megszűnik a csapadék, északkeleten több órára kisüt a nap, máshol felhős időre számíthatunk. Az északias szelet többfelé élénk, erős lökések kísérik. Délután 13-18 fokot mérhetünk. Hidegfronti tünetekre számíthatunk - olvasható az Időkép előrejelzésében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki a viharos széllökések miatt. Késő délelőttig a középső-északi országrészben, a Dunazug-hegyvidéken, a Dunántúli-középhegységben, illetve a Mátra, Börzsöny térségében az északnyugati szelet 60-65, egy-egy helyen akár 80 km/h-t meghaladó legerősebb lökések kísérik, majd fokozatosan csillapodik a szél. Délelőtt, kora délután esetleg a Zemplén, Bodrogköz térségében is előfordulhat átmenetileg viharos széllökés.

Vasárnap a legtöbb helyen naposan indul a reggel. Nyugaton és északkeleten azonban pára, köd képződhet, ami rétegfelhőzetté alakulva szürke, borongós időt okozhat. Délután keleten naposabb, nyugaton felhősebb időre készülhetünk. A szél legyengül, mérsékelt marad. Hajnalban 0-10, délután 9-17 fok várható.

Hétfőn a felhős, borongós idő mellett elszórtan alakulhat ki gyenge eső. Gyenge, mérsékelt lesz a déli szél. Délután 9 és 19 fok között alakulhatnak a maximumok. A legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük.

Kedd ködös idővel, keleten néhol gyenge esővel indul a nap, de napközben nyugat felől egyre több helyen szakadozik fel a felhőzet, és felülkerekedik a napsütés. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 13-19 fok valószínű. Szerdán a többfelé ködös reggelt esős, borús idő követi, nyugaton a szél is feltámad. 11-17 fok várható.

Címkék:
riasztás, utazás, szél, időjárás, omsz, széllökések,