Szigorítás: durva bírságot kaphatsz, ha így szállsz fel a Volán járataira

Pénzcentrum2020. szeptember 9. 14:30

A Volánbusz által a dolgozóknak kiküldött utasításból kiderül, büntetések jöhetnek, ha a sofőrök nem zárják ki a maszk nélküli utasokat.

Frissítés! Cikkünk megjelenése után az alábbi helyreigazító közlemény érkezett a Volánbusz Zrt.-től:

"Teljes mértékben téves az az információ, amely egy belső utasításra hivatkozva azt állítja, hogy társaságunk bírsággal sújtaná azokat az autóbusz-vezetőket, akik védőmaszk nélküli utast engednek fel a fedélzetre. A Volánbusz nem adott ki ilyen tartalmú utasítást, és sem az autóbusz-vezetőket, sem az utasokat nem bírságolja meg, utóbbiakat viszont kizárja az utazásból a szabályok be nem tartása esetén."

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre - tudta meg az ATV Híradó. Mindez abból az utasításból derül ki, amelyet a Volánbusz küldött ki a szolgálati helyeken dolgozó sofőröknek.

Az ATV tudósítása szerint a vállalat közlése szerint azonban jelenleg még csak figyelmeztetik azokat, akik nem tartják be az előírást, szeptember 15-től viszont szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a helyközi közlekedési szolgáltatók.

A hónap közepétől továbbá kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain.

Címkék:
utazás, járvány, védekezés, maszk, jármű, tudósítás, covid,