Őszi fordulat közeleg az időjárásban: ekkor búcsúzhatunk a nyártól

Pénzcentrum2020. augusztus 24. 18:02

 Vasárnaptól megszakad a nyári időszak, hűvösebb időre számíthatunk.

Bár csütörtökön is hidegfront érkezik, a nyár még nem tágít, péntektől egyre erősebb déli széllel visszatérnek a 30 fok körüli maximumok. A legmelegebb szombaton ígérkezik, 30 fok feletti értékekre számíthatunk. Vasárnap azonban ismét változik a tendencia, hidegfront hoz őszies időjárást - áll az Időkép előrejelzésében.

Kedvezményes személyi kölcsönökérd böngészd át a Pénzcentrum kalkulátorát!

A csütörtöki front átvonulását követően a 850 hPa-os szintre (kb. 1500 m) vonatkozó előrejelzések szerint a magasban fölénk araszoló meleg légtömeg helyét vasárnap egy újabb hidegfront mögött beáramló hideg légtömeg veszi át.

A szél északnyugatira, északira fordul, sokfelé erős, a Dunántúlon és északon viharos lesz, itt 70-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Bár a front átvonulásának pontos lefolyása és az időjárási körülmények még nagy bizonytalansággal terheltek, a péntektől jellemző 30 fok körüli nappali hőmérsékletek akár 10 fokkal is visszaeshetnek. A maximum-hőmérséklet hétfőn és kedden is mindenütt 30 fok alatt marad, többfelé 20 fok környékére eshet vissza.

Éjszakánként jelentősen lehűl a levegő, helyenként 10 fok körüli minimumokkal kell számolni. Az említett időszak csapadékosabbnak is ígérkezik a mostaninál, többfelé eső, záporok, zivatarok segíthetnek rá a lehűlésre.

Címkék:
utazás, időjárás, nyár, ősz, hideg, időjárás előrejelzés,