Marad a kánikula: zivatar, felhőszakadás is lesz ebben a 9 megyében

Pénzcentrum2020. augusztus 13. 09:29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagyobb részén a sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen. Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhat ki záporeső, zivatar, lokálisan felhőszakadás. 

Csütörtökön a nap folyamán az ország nagyobb részén a sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen. Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhat ki záporeső, zivatar, lokálisan felhőszakadás. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a déli szél, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű - írja a met.hu.

Csütörtök este a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol heves zivatar is előfordulhat. Másutt általában gyengén felhős vagy derült lesz az ég. A Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül a délkeleti szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A késő esti 19, 25 fokról hajnalra 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Zivatar miatt Somogy, Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki citromsárga figyelmeztetést. Felhőszakadás Somogy, Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron megyékben várható.

Címkék:
időjárás, kánikula, hőség, zivatar, felhőszakadás,