Másfél hónapig füstölni fognak ezek a metrómegállók: mutatjuk, miért

Pénzcentrum2020. augusztus 7. 12:27

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló déli szakaszán 2020. augusztus 10-től szeptember végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hat helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A füstpróbák hétköznap 10-17 óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást ad a BKK. Az első füstpróba helyszíne: Népliget metróállomás. A Nagyvárad tér és Ecseri út állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást. Az első füstpróba időtartama: 2020. augusztus 10-14.

Címkék:
utazás, bkk, metró, m3, bkv ellenőr,