Kiadták a riasztást: felhőszakadás jöhet több megyében

MTI2020. július 26. 16:10

Öt megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg) adott ki másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnap délután. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten és 7 megyében (Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom). Zivatarveszély miatt viszont az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az OMSZ tájékoztatása szerint előbb a hegyvidéki területeken (az Északi-középhegységben), majd főként az Alföldön várható több helyen zivatar. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból a Dunától keletre (északkeleten) helyenként felhőszakadás valószínű. Egy-egy helyen jégeső is lehet, a zivatarokhoz átmenetileg erős, esetleg viharos szél társulhat.

A Dunántúlon kevesebb helyen várható zivatar, de azok és a délután északnyugatra érkező gyengülő fronton kialakuló záporok idején viharos, óránkénti 60 kilométeresnél erősebb lehet a szél.

Vasárnap éjjel és hétfő reggel főként az ország keleti, északkeleti harmadában valószínű helyenként zivatar, nagy mennyiségű csapadék kíséretében. Hétfőn délután, este az ország északkeleti felén (körülbelül a Salgótarján-Szeged vonaltól északkeletre) szórványosan, másutt kis eséllyel elvétve lehet zivatar, amelyet néhol viharos széllökés, felhőszakadás és jégeső kísérhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Címkék:
riasztás, utazás, időjárás, omsz, felhőszakadás,