Durva zivatarok miatt adtak ki riasztást: besárgult az egész ország

Pénzcentrum2020. július 21. 09:59

Az egész országra riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt: egy-egy gócban általában 10-25, de akár 25 milliméternél is több csapadék hullhat. Erős lesz a szél is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, illetve Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú (narancssárga) veszélyjelzés van érvényben.

Azt írták, reggelig az északkeleti határvidéken egy-egy intenzívebb záporhoz kis eséllyel dörgés, villámlás is társulhat. A déli óráktól főleg az ország északi felében lehetnek zivatarok, amelyekhez viharos (60-90 km/órás) szél. jégeső társulhat. Egy-egy gócban általában 10-25, de akár 25 milliméternél is több csapadék hullhat.

Főként az északkeleti megyékben, illetve az északnyugati határvidéken hevesebb zivatarok kialakulása sem kizárt erősen viharos (90 km/óra feletti) széllökésekkel, nagyobb méretű jégszemekkel. Késő délután, este már a délebbi tájakon is előfordulhatnak zivatarok, de kevésbé lehetnek hevesek.

Címkék:
riasztás, utazás, időjárás, zivatar, omsz,