Kiadták a riasztás: ezekben a megyékben jöhet még ma zivatar, felhőszakadás

Pénzcentrum2020. július 19. 15:01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) információi szerint az erősen felhős területek mellett szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Főleg a Dunától keletre alakulhat ki többfelé eső, zápor, szórványosan zivatar, másutt inkább csak elszórtan lehet kisebb csapadék. Az északias szél napközben több helyen megélénkül, a Zemplén környezetében időnként meg is erősödik. A hőmérséklet kora délután 20 és 26, késő este 15 és 20 fok között valószínű.

Vasárnap este a Dunántúlon kevesebb felhő ígérkezik, míg másutt erősen felhős, borult tájak is lehetnek. Arrafelé a hajnali órákra alacsonyszintű rétegfelhőzet, pára- és ködfoltok képződhetnek. Keleten előfordulhat még néhol eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Az OMSZ kiadta a veszélyjelzést a teljes Tiszántúlon, a Duna-Tisza közében, és a Dunántúl egyes területei sem menekülnek. Zivatar alakulhat ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, BAZ, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében.

Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Ezen túlmenően 1-es fokozatú veszélyjelzés van érvényben Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Csongrád, Békés és Bács megyékben felhőszakadás miatt. Az OMSZ információi szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Címkék:
riasztás, időjárás, eső, zivatar, omsz,