Orbán Viktor: jól gondolja meg mindenki, hogy hova megy külföldre nyaralni

Pénzcentrum2020. július 3. 08:29

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban azt tanácsolta a nyaralni készülő magyaroknak, jól gondolják meg, hová mennek nyaralni. "Észnél kell lenni" - javasolta, és arra ösztönzi a lakosságot, hogy idén a tenger helyett válasszák a Balatont.

"Itt a nyár, fagylalt, lángos az emberek kezében, de őrizzük meg az óvatosságot" - mondta a miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban, amikor arról beszélt, hogy a magyar ember börtönben érzi magát, ha nem látja egy évben egyszer a tengert. Idén viszont azt tanácsolja, inkább válasszák a Balatont.

Nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát

- mondta a járvány kapcsán és emlékeztetett, hogy még nincs vakcina, így védettség sincs a vírus ellen. A külföldre vágyóknak azt tanácsolta: "jól gondolja meg mindenki, hogy hova megy külföldre nyaralni".

Magyaországon nem emelkedik jelentősen a fertőzöttek száma a korlátozások eltörlése óta, viszont több környező országban ismét nőni kezdett az esetszám, ezért is jobb óvatosnak lenni. A miniszterelnök szerint "Itt kell okos döntést hozni, hogy hova megyünk nyaralni." Beszélt arról is, hogy nyáron a vízparton hajlamosabbak óvatlanabbnak lenni a magyarok. Ezért figyelmeztetett, hogy a vírusveszély nem múlt el, csak "szakaszgyőzelmet" aratott Magyarország.

Címkék:
utazás, nyaralás, vakáció, orbán viktor, kossuth rádió,