Itt nyaral idén a legtöbb magyar: tudnak valamit?

Pénzcentrum2020. június 5. 12:27

Körvonalazódik, melyik városokban töltik a vakációt a magyarok. A népszerű helyszínek mellett hazánk rejtett turisztikai kincsei is feltörekvőben vannak, derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség részére készített felmérésből. De vajon utazunk még külföldre az idén?

Habár a pánikérzet minimálisan nőtt a lakosság körében, mostanra mégis kevesebben tartanak attól, hogy betervezett nyaralásuk meghiúsulhat. A kutatási adatok szerint eltérő, ki mennyire hamar kelne útra: a fővárosban élők azok a járványhelyzet elmúltát követően azonnal, míg a vidéki régiók közül az észak-magyarországiak tervezik legkorábbi nyaralást, pár hónapon belül. Nyár elejére a rövid, egynapos belföldi kirándulások kerülnek középpontba, a tavalyi 36%-hoz képest idén a válaszadók 51%-a választaná ezt a kikapcsolódási formát.

Nyírség, Fertő, Villány és az észak-magyarországi fürdők

A családi nyaralások fő célja az aktív kikapcsolódás, az úti célok pedig a népszerű beföldi desztinációk, azon belül is a városlátogatások, a kiránduló élménypontok és gyógyfürdők. A reprezentatív kutatási adatok és a közösségi média felületek posztjainak vizsgálatán alapuló felmérés szerint kifejezetten megnőtt az érdeklődés a Nyírség - ezen belül Nyírbátor-, a Fertő-tó, Mogyoród, Szarvas és Villány iránt.

A népszerű észak-magyarországi fürdőhelyek, mint például Bükkfürdő, Hajdúszoboszló vagy Miskolctapolca is a koranyári fellendülés első nyertesei lehetnek. Ennek oka többek között, hogy a Nógrád, Heves és BAZ megyeiek majdnem fele (46 százaléka) a megszokott, ismert üdülőhelyekre menne, és országos összehasonlításban körükben a legmagasabb a gyógyfürdőlátogatási tervek, 28 százalékuk elsődleges célpontja.

Zsúfolt M7-es

A saját nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosok, vagyis többnyire a budapestiek és a dél-dunántúliak a tervek szerint magasabb arányban veszik célba a Balatont. A kulturális programokat a többi országrész lakóihoz képest magasabb arányban kedvelő nyugat-dunántúli lakosság körében pedig minden bizonnyal a keszthelyi Festetics-kastély, vagy a szombathelyi hagyományőrző fesztivál lesz népszerű. Nem meglepetés, hogy az emberek kétharmada összességében úgy nyilatkozott:

többet utazna, ha csökkennének a belföldi turisztikai árak.
Címkék:
utazás, nyaralás, kkf,