Érvényben az OMSZ riasztása: szelet, záport, jégesőt kapunk a nyakunkba

Pénzcentrum2020. május 27. 06:30

Szélre, jégesőre figyelmeztet az OMSZ. Szórványosan várható zápor, zivatar, a Dunántúl nyugati, északnyugati felén a legkisebb a csapadék esélye.

Szerda délelőtt gyengén és erősebben felhős területek egyaránt lehetnek, majd erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan várható zápor, zivatar, a Dunántúl nyugati, északnyugati felén a legkisebb a csapadék esélye.

A zivatarokat kisebb jég és lokálisan nagy mennyiségű csapadék kísérhet. A gyakran élénk északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nyugati országrész kivételével minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szél és a jégeső miatt. A déli óráktól a Duna mentén, valamint főként attól keletre várhatók szórványosan zivatarok, amelyeket nagyobb mennyiségű csapadék (lokálisan 15-20 mm) viharos széllökések (60-80 km/h) és apró szemű jég (<=1 cm) kísérhet.

Címkék:
utazás, időjárás, hidegfront, vészjelzés,