Folytatódik a metrófelújítás: így befolyásolja a munkát a járvány

Pénzcentrum2020. április 6. 15:00

Az M3 metrófelújítás a déli szakaszon a járványügyi vészhelyzet ellenére folytatódik. A Népliget - Kőbánya-Kispest állomások között zajló rekonstrukciós munkálatok mellett, március elején elkezdődött a középső szakasz két állomásának - Arany János utca és Ferenciek tere - korszerűsítése is. A járványhelyzet egyelőre nem befolyásolja a munkavégzést a belvárosban, a koronavírus ellen naponta többszöri fertőtlenítéssel, a higiéniai előírások fokozott betartásával védekeznek - közölte a BKV.

Az említett állomásokon elsősorban bontási munkálatokat végeznek.  A mozgólépcsők környezete szinte felismerhetetlen, megtörtént a fal- és álmennyezeti burkolatok elbontása, a lejtaknában pedig a szerkezet visszabontásán dolgoznak. Mindkét helyszínen egy-egy üzemen kívüli mozgólépcső biztosítja a gyalogos közlekedést, ami azt jelenti, pillanatnyilag több mint 230 lépcsőfok köti össze a felszínt a peronnal.

Az utastérből eltűntek a jellegzetes bútorok, a tájékoztató táblák, a hirdetések, és megjelentek a halmokba rakott, vagy zsákokba pakolt bontási anyagok, a munkálatokat segítő eszközök, kisgépek. A metróforgalom biztonságát nem zavaró üzemi területeken szintén elkezdődtek az építészeti- és gépészeti bontások. A bontott anyagok kiszállítása hétvégén történik a BKV Zrt. Kőér utcai telephelyére.

Az állomások területén különböző szakterületek képviselői folytatnak helyszíni felméréseket a későbbi építési, kivitelezési munkafolyamatok előkészítéséhez.

A középső szakasz rekonstrukciója a Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomások lezárásával folytatódik a tervek szerint júliusban. A megállók környezetében már elkezdődtek a felszíni közműkiváltások. A napjainkra jellemző, a megszokottnál lényegesen kisebb közúti forgalom, ezúttal kedvezőbb feltételeket teremt a munkavégzéshez, az ütemtervhez képest gyorsabban haladnak a víz, csatorna, tűzcsap átépítések.

A felújítás során kiemelten figyelünk a higiéniai előírások maximális betartására, valamint a pandémiás időszakra vonatkozó javaslatokra, ezzel is óvva a munkavállalók egészségét

- írta a cég.

Címkék:
utazás, bkk, metró, 3-as metró, metrófelújítás, rekonstrukció,