10-15 centi hó is hullhat a hegyekben: megbolondul a pénteki időjárás

Pénzcentrum2020. március 6. 10:30

Borult időt és esőzést tartogat a pénzek, a magasabban fekvő területeken havazhat is.

Pénteken erősen felhős, borult lesz az idő. Nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, az északi tájakon havas eső, az Északi-középhegység magasan fekvő részein havazás. Késő délutánra, estére főleg nyugaton csökken a csapadékhajlam. A déli szelet csak helyenként kísérhetik élénk széllökések. A hőmérséklet napközben 5-10 fok között alakul, de az Északi-középhegységben és környékén hidegebb lesz. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, írja a Kiderül.hu. Riasztás, figyelmeztetés nincs, de az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hajnalban érkező csapadékzóna többfelé hoz jelentős mennyiségű (5-15 mm) csapadékot. Jellemző az eső lesz.

A Dunakanyar és az Északi-középhegység magasan fekvő részein hó (5-10 centi), az Északi-középhegység nyugati felében az alacsonyabban fekvő részeken havas eső hullhat.

Napközben egyre inkább a magasabb hegycsúcsokra korlátozódik a havas eső, havazás. Péntek estétől egyre többfelé képződhet köd. Szombaton nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen, délután inkább már csak a Tiszántúlon valószínű eső, zápor. A szél a Dunántúlon sokfelé erős, másutt többnyire csak élénk lesz. A leghidegebb órákban 0-6, napközben 7-12 fok lesz.

Vasárnap kezdetben keleten többnyire erősen felhős lesz az idő, majd csökken a felhőzet, másutt már reggel kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés kezdődik. Késő délutántól nyugaton kiderül az ég. Főként keleten valószínű helyenként kisebb eső, zápor. Többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Címkék:
utazás, havazás, időjárás, eső, ,