Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.02.17)

Pénzcentrum2020. február 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2020.02.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2020.02.17).

36 órás előrejelzés

Hétfőn száraz, fátyolfelhős-napos idő várható, reggelre északon, északkeleten párássá, ködössé válhat a levegő. A déli-délnyugati szelet több helyen élénk, délnyugaton erős lökések kísérhetik. Hajnalban -3, +7, kora délután 9-18 fokra számíthatunk.

Kedden hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, kisebb eső, zápor viszont csak kevés helyen - főként reggel az ország északi felén - fordulhat elő, majd napközben észak felől felszakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap. Az enyhe hajnal után, délután 9-14 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfő reggel az északi, északkeleti tájakon pára, köd, okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben a feltámadó, délnyugaton erős lökésekkel kísért délies szél ronthat a járművek menetstabilitásán. Csapadék nem valószínű, a legtöbb helyen szűrt napsütésre készülhetünk, érdemes bekészíteni a napszemüvegeket. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn gyenge melegfronti hatás érvényesül, így a fokozottan érzékenyek körében koncentrálási és alvászavarok, napközben álmosság, bágyadtság, fejfájás, migrén léphet fel. A szelesebb tájakon ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk a megszokottnál. Hajnalban, reggel a párás, ködös északi, északkeleti tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Öltözzünk rétegesen, fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Enyhe hétkezdet. Hétfőn sem várható csapadék, kora tavasziasan enyhe időben lesz részünk.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,