Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.02.04)

Pénzcentrum2020. február 4. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2020.02.04).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2020.02.04).

36 órás előrejelzés

Kedden meleg- majd napközben hidegfront érkezik, sokfelé esővel, záporral. A magasabban fekvő tájakon délután havas eső, hó eshet. A szél északnyugatira fordul, és erős, többfelé viharos lökések kísérhetik. Napközben 4-13 fok valószínű, de a front nyomán hamar csökkenni kezd a hőmérséklet.

Szerdán viharos északias szélre kell készülni, a Duna-Tisza közén lehet kevésbé erős a légmozgás. Délelőtt lehet több felhő az égen, a keleti, délkeleti határ közelében gyenge eső, havas eső, nyugaton, délnyugaton egy-egy zápor, hózápor fordulhat elő. Délutánra nagy területen kiderül az ég. Hajnalban -1, +4, napközben 1-8 fok várható, a középső tájakon lehet enyhébb az idő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden országszerte csapadékos időben lesz részünk, így vizes, csúszós utakkal kell számolnunk, a záporos gócok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Délután az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, hó válthatja az esőt, errefelé latyakos útszakaszok is előfordulhatnak. A szél viharossá fokozódik, jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása. A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden előbb meleg-, majd napközben egyre többfelé erős hidegfronti hatás érvényesül, nehéz nap vár a frontérzékenyekre. Jellemző lehet a migrén, fáradékonyság, a hidegfront érkeztével görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök fordulhatnak elő, megnőhet a koraszülések száma. Nő az infarktusveszély, ingadozhat a vérnyomás, illetve a gyulladásos eredetű panaszok is felerősödhetnek. A panaszokat a viharos szél is fokozhatja, valamint emiatt jelentősen csökkenhet a hő- és komfortérzet, illetve ingerlékenyek, nyugtalanak lehetünk. NIsmét nő a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Erős lehűlés jön kiadós csapadékkal. Kedden sokfelé várható kiadós eső, délután az Északi-középhegységben, este keleten is havas eső, a magasabb hegycsúcsokon havazás válthatja fel az esőt. Főként a Bükk és a Mátra csúcsain alakulhat ki néhány centis hótakaró.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,