Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.19)

Pénzcentrum2020. január 19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2020.01.19).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2020.01.19).

36 órás előrejelzés

Vasárnap északnyugaton havas esőre, kisebb esőre, a Dunántúl más részein átmeneti havazásra van kilátás, valamint a déli tájakon is szállingózhat időnként a hó. Az Alföldön még marad a szürke, borongós, nyirkos idő. Északkeleten és néhol északon felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Nyugaton erős lesz az északi szél. Napközben -1, +6 fok várható. Hétfőn többfelé számíthatunk napos időszakokra, csapadék nem valószínű. Keleten és délen lesz tartósan felhős, borult az idő. Nyugaton és északkeleten pedig kissé élénk lehet az északias szél. Napközben 1-6 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap reggel keleten még kitart a tartósan párás, ködös idő, így itt továbbra is korlátozott látási viszonyokra kell készülni. Nyugaton, északnyugaton és időnként a déli tájakon viszont hószállingózásra, vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani, így ezeken a tájakon vizes, csúszós, latyakos, hókásás utakra készüljenek az útnak indulók! A Nyugat-Dunántúlon a megerősödő északi szél ronthat a járművek menetstabilitásán. Az északi, északkeleti tájakon néhol lehetnek rövid napos időszakok, így az erre közlekedőknek érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, de a melegfrontra érzékenyeknek sem lesz könnyű napjuk. Görcsös és migrénes fejfájás mellett görcsös és gyulladásos ízületi panaszok léphetnek fel. A szívbetegek állapota romlik, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet és megnő az infarktus kialakulásának a kockázata. A front mögött megerősödik az északnyugati szél, amely többeknél okoz kínzó fejfájást, stresszt és ingerlékenységek. Nagy a megfázásveszély, fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

A Dunántúlon havazhat. Hétvégén elsősorban a Dunántúlon, kis mennyiségben délen készülhetünk kisebb havazásra, havas esőre. A lehullott pár centis hó tartósabban legfeljebb a hegyekben maradhat meg.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,