Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.17)

Pénzcentrum2020. január 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2020.01.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2020.01.17).

36 órás előrejelzés

Pénteken is marad még az eseménytelen, borongós idő, többfelé köddel, szitálással, északnyugaton helyenként élénk délkeleti széllel. Hajnalban -7, 0, napközben -2, +3 fok várható, ennél ismét csak a néhol naposabbá váló északkeleti körzetekben lehet melegebb.

Szombaton még sokfelé borongós marad az idő, de az északi és déli tájakon helyenként kisüthet a nap. Egy közeledő hidegfront késő délutántól több helyen okozhat havazást a Nyugat-Dunántúlon. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban -6, 0, délután -2, +4 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken is sokfelé marad a tartósan a párás, ködös az idő. Így továbbra is korlátozott látási viszonyokra kell készülni, különösen a magasabban fekvő területeken. A helyenként kialakuló hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos szitálás miatt csúszóssá, jegessé válhat az útburkolat, ezért tartsunk nagyobb követési távolságot! A keleti, északkeleti határ közelében a naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A szél országszerte gyenge marad. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is folytatódik a frontmentes, de szürke, sokfelé nyirkos idő. Fagyos, ködös tájakon felerősödnek az ízületi panaszok, különösen a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A fényszegény idő miatt lehangoltabbak, fáradékonyabbak, lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, így nagy lesz a megfázásveszély. Napsütés inkább csak a hegycsúcsokon és a keleti, északkeleti határ közelében lehet, így ott kedvezőbben alakulhat a hangulat, jobb lesz a közérzet. Öltözzünk melegen, rétegesen és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Nyugaton havazhat. Hétvégén a Dunántúlon készülhetünk gyenge havazásra, havas esőre. A lehullott pár centis hó legfeljebb a hegyekben maradhat meg.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,