Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.09)

Pénzcentrum2020. január 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2020.01.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2020.01.09).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel erősen felhős, borongós időre ébredhetünk, északon, északkeleten helyenként ónos szitálás, fagyott eső, hószállingózás is előfordulhat. Gyenge marad a déli-délkeleti szél. Hajnalban +1 és -8 fok közötti értékeket mérhetünk, de északkeleten néhol ennél is hidegebb lehet. Délután a Dunántúlon helyenként már szakadozottabb lehet a felhőzet, a nap is kisüthet, viszont északon, északkeleten egy-egy helyen még mindig előfordulhat ónos szitálás, fagyott eső, esetleg hószállingózás is. Továbbra is gyenge marad a déli-délkeleti szél. Északon, északkeleten fagypont alatt, máshol 1 és 7 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Péntek reggel változóan felhős-napos időre van kilátás, helyenként pára, köd kialakulhat. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön elsősorban északon és északkeleten számíthatunk helyenként ónos szitálásra, fagyott esőre, emiatt ezeken a tájakon jeges, rendkívül csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Napközben a naposabb dunántúli tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel helyenként párássá válhat a levegő, így átmenetileg csökkenhet a látótávolság. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható, ugyanis a magasban enyhébb légtömeg érkezik hazánk fölé. Emiatt fokozódhatnak a gyulladásos panaszok, fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk. Fokozódhat a migrénes fejfájás, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. A fagyosabb keleti, északkeleti tájakon a hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Hő- és komfortérzetünk alacsony lehet. Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Havazás nem várható. A következő napokban említésre méltó havazás nem várható, legfeljebb csütörtökön északon, északkeleten szállingózhat helyenként a hó.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,