Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.11.15)

Pénzcentrum2019. november 15. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.11.15).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.11.15).

36 órás előrejelzés

Pénteken a felhős, borongós idő lesz túlsúlyban, helyenként a köd is csak nehezen oszlik fel, északkeleten eleinte kisebb eső is előfordulhat. Hosszabb napos időszakok délután a Tiszántúl déli felén lehetnek. Többfelé lénk, A Dunántúl északi felén helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Délután 12-18 fok várható. Éjjel nyugatra eső érkezhet.

Szombaton a Dunántúlon felhős lesz az ég, eső, zápor főként nyugaton fordulhat elő. A Dunától keletre enyhe, túlnyomóan napos idő ígérkezik. A délies szél több helyen megélénkülhet, délkeleten erős lökések lehetnek. Hajnalban 5-12, délután 13-21 fok várható, keleten lesz melegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken gyenge csapadékra, ködszitálásra a nap első felében, északkeleten és a ködös tájakon van esély, így ezeken a tájakon vizes, csúszós utakra kell készülni, valamint a köd miatt sokfelé rossz látási viszonyok fogadják a közlekedőket. Délután csapadék már nem várható, keleten, délkeleten hosszabb időre is kisüthet a nap, így főként ott érdemes lesz bekészíteni a napszemüveget, az alacsony napállás ugyanis zavaró lehet. A délkeleti szél többfelé élénk, a Duántúl északi felén olykor erős is lehet, ami jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessenek körültekintően, balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken nem érkezik időjárási front térségünkbe. A melegre érzékenyek migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetet. Ismét egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot, koncentrálási zavarokat. A szeles Dunántúlon helyenként ingerlékenység és migrén, illetve fejfájás is felléphet. Öltözzünk rétegesebben, főleg a reggeli órákban! Erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. A következő napokban marad az átlagosnál enyhébb idő. Pénteken legfeljebb északkeleten várható csapadék, de havazásra nem kell számítani.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,