Extrém havazás jön: rengeteg közeli régiót érint

Pénzcentrum2019. november 12. 17:02

Durva havazást várnak Ausztriában, egyes előrejelzések a magasabb, 2000 méter feletti hegyekben nem zárják ki a 200-300 cm friss havat.

Friss előrejelzések szerint Ausztriában, a magasabb, 2000 méter feletti hegyekben akár 200-300 cm friss hó is eshet - adta hírül a sielok.hu. Mint írják: Karintia (különösen Nassfelden, Mölltali gleccseren és Heilgenblutban) és Kelet-Tirol mellett sok hóra lehet számítani az Ötzvölgyi-Alpokban (Sölden, Obergurgl), a Magas Tauernben (Kaprun, Weißsee, Sportgastein), illetve Salzburg tartomány délebbi vidékein, azaz Lungau (Katschberg, Grosseck, Fanningberg), Pongau (Obertauern, Zauchensee, Kleinarl, Bad Gastein) és Pinzgau déli része (Rauris) óriási mennyiségű hó eshet. 

A lap arról is tájékoztatott, hogy a mostanra várt hómennyiségek a szezon kellős közepén is kimagaslónak számítanak, de így novemberben meglehetősen párját ritkítóak. Az Osztrák Meteorológiai Szolgálat a fentebb nevezett hegységekben 80-150 cm havat vár, egyes völgyekben sem zárják ki a 60-80 cm közti mennyiségeket, így a Karavankák és a Gailvölgyi-Alpok közt fekvő Lesach völgyében.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, havazás, ausztria, , hóesés,