Élesedett Európa boldogságtérképe: ezért szenved 10-ből 4 magyar

NapiCsárt2019. november 8. 14:02

Átlagosan azt lehet mondani, hogy 10-ből 6 magyar boldognak vallja az életét, ellenben 10-ből négyen már csak néha vagy nagyon ritkán érzik ugyanezt. Az uniós átlagnál pedig összesítésben kevesebb a boldog ember idehaza, mint Európában. 

2018-ban az uniós állampolgárok 62 százaléka vallotta magát boldognak - derült ki az Eurostat friss jelentéséből. A friss adatok azt mutatják meg, hogy a megkérdezettek hány százaléka érezte magát boldognak a kérdésfeltevést megelőző 4 hétben. A válaszok alapján pedig rangsorolták az EU-s országokat.

Loading...

Az adatok alapján a legtöbb boldog állampolgár Belgiumban, Hollandiában és Ausztriában él az EU-ban. De 70 százalék feletti válaszadó vallotta magát mindig vagy szinte mindig boldognak Finnországban, Luxemburgban és Spanyolországban is. 

Mi, magyarok - talán nem is akkora meglepetésre - az EU-s átlag alatt maradtunk, a hazai válaszadóknál a boldogok aránya 57,8 százalék volt, azaz 10-ből hat magyar azért többnyire jól érzi magát a bőrében. A környező országok közül egyébként Ausztriában és Szlovéniában volt több boldog ember, mint hazánkban. Romániát és Horvátországot utcahosszal lehagytuk. 

Az adatokból az is kiolvasható továbbá, hogy 10 magyarból megközelítőleg 3 csupán néha érzi boldognak magát, míg 10-ből 1 honfitársunk kifejezetten ritkán érzi csak boldognak magát. Ezzel szemben csupán a lakosság 1,8 százaléka vallotta azt, hogy soha nem érez boldogságot. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az összesített európai lista végén egyébként a lettek végeztek a maguk 31 százalékos arányukkal. Ez azt jelenti, hogy a sereghajtó országban 10-ből csupán 3 ember vallja magát többnyire boldognak, ez fele annyi, mint a magyar adat. 

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, európai unió, eu,