Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.11.07)

Pénzcentrum2019. november 7. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.11.07).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.11.07).

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Foltokban pára, köd képződhet. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. Délután már csak az ország északi és északkeleti tájain fordulhat elő kisebb eső, futó zápor, miközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt majd a nap. Nem lesz jelentős a légmozgás. 11 és 18 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Péntek reggel az ország nagy részén párás, ködös időre van kilátás, helyenként ködszitálás is előfordulhat, viszont számottevő csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön kezdetben sokfelé, délután elsősorban északon, északkeleten találkozhatunk eső, zápor következtében vizes, csúszós utakkal, az intenzívebb csapadékgócokban helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolsággal. Egy-egy zivatar sem kizárt, melyek szűk környezetében élénk, erős széllökések csökkenthetik átmenetileg a járművek menestabilitását. Hajnalban, reggel foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben a napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül, emiatt görcsös és migrénes fejfájás egyaránt előfordulhat. A változékony idő megterhelő hatással lesz a szívbetegekre, valamint a vérnyomáspanaszokkal élőkre is. A nyirkosabb, csapadékosabb tájakon élők körében felerősödhetnek az ízületi és a reumatikus bántalmak. Ugyanakkor fáradékonyság, álmosság, dekoncentráltság is jelentkezhet. A csapadékos időben alacsony lesz hőérzetünk, emiatt érdemes lesz rétegesen öltözködni. Erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havazás nem várható. A következő napokban is marad az átlagosnál enyhébb idő, az időnként előforfuló csapadék eső, záporok formájában fog hullani, sőt helyenként továbbra is kialakulhat egy-egy zivatar.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,