Kiadták a figyelmeztetést: durva eső tarolja le az országot

Pénzcentrum2019. november 4. 10:01

Reggel, illetve délelőtt az Alföld délkeleti részén a déli szél viharossá (~65 km/h) fokozódhat. A éjszakai órákban egy fronthoz kapcsolódóan nyugat, délnyugat felől egy intenzív csapadékzóna érkezett, melyben általában az ország déli felén zivatarokra is számítani lehet - írja az OMSZ, ami 6 megyére adott ki elsőfokú riasztást.

Reggel, illetve délelőtt az Alföld délkeleti részén a déli szél viharossá (~65 km/h) fokozódhat. A éjszakai órákban egy fronthoz kapcsolódóan nyugat, délnyugat felől egy intenzív csapadékzóna érkezett, melyben általában az ország déli felén zivatarokra is számítani lehet. Délelőtt a Dél-Dunántúlon, majd a déli óráktól a Dél-Alföldön az eső, zápor mellett inkább beágyazott jelleggel fordulhat elő néhol zivatar - írják. 

Ezt követően a front mögött a déli, délutáni órákban újabb hullámban várhatók záporok, helyenként zivatar, melyek kora este legyengülnek és kelet felé elhagyják térségünket. Késő este ismét romlanak a látási viszonyok, főként északon helyenként sűrű köd képződhet - tájékoztatott az OMSZ.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, időjárás, figyelmeztetés, met.hu,