Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.11.01)

Pénzcentrum2019. november 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.11.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.11.01).

36 órás előrejelzés

Péntek reggelre főként a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki pára-, ködfoltok, napközben gyakran megzavarhatják a felhők a napsütést, de számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon több helyen megélénkülhet a délkeleti szél, Sopron térségében erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban -6, +5, délután 8-13 fokot mérhetünk.

Szombaton erősen felhős, borult lesz felettünk az ég, napközben több helyen eleredhet az eső. A déli-délkeleti szél megélénkül, északnyugaton és délen meg is erősödhet. Hajnalban már csak helyenként északkeleten lehet gyenge fagy. Délután 7-16 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken is elsősorban a Dunántúlon, valamint délen okozhatnak korlátozott látási viszonyokat a pára-, ködfoltok. Emellett ködszitálás, a fagyos tájakon zúzmaralerakódás teheti csúszóssá az útburkolatot. Napközben csapadék nem várható, így száraz körülmények várják az autósokat. A déliesre forduló szelet helyenként élénk, nyugaton néhol erős lökések kísérhetik, melyek lecsökkenthetik a menetstabilitást. A naposabb időszakokban viseljünk napszemüveget vezetés közben. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is frontmentes napra készülhetünk. A többfelé fagyos, nyirkos reggeli időben nagy lesz a megfázásveszély, így érdemes rétegesebben öltözködnünk. Emellett felerősödhetnek az ízületi bántalmak is, különösen a kopásos eredetűek. Fejfájás, görcsös panaszok továbbra is előfordulhatnak. Erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,