Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.30)

Pénzcentrum2019. október 30. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.10.30).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.10.30).

36 órás előrejelzés

Szerda reggel többfelé lehet szakadozottabb a felhőzet, de nyugaton, északnyugaton erősen felhős, borult tájakkal is találkozhatunk, és itt a délelőtti órákban már kisebb eső újra előfordulhat. Elsősorban a Dunántúlon a hajnali, reggeli órákra foltokban átmenetileg pára, köd kialakulhat. Északkeleten élénk lehet az északias szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmzgás. A minimum-hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul. Napközben nyugat-északnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, így többfelé kell számítanunk újból esőre, kivétel csak az északkeleti országrész lehet. Az északi-északkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök reggel már sokfelé ébredhetünk naposabb időre, erősen felhős körzetek inkább csak északkeleten lehetnek. Említésre méltó csapadék nem valószínű. Gyenge, mérsékelt marad az északias szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán az északkeleti tájak kivételével többfelé számíthatunk átmeneti esőre, emiatt vizes, csúszós utakra kell készülni, de kezdetben még találkozhatunk naposabb tájakkal is, így ezeken a területeken érdemes lesz ebben az időszakban vezetés közben napszemüveget viselni. Az északi-északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Hajnalban, reggel elsősorban a Dunántúlon foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Továbbra is figyelmetlenebbek lehetünk, vezessünk óvastosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán már front nem lesz térségünkben, de továbbra is hideg levegő áramlik fölénk, mely a hidegfrontra érzékenyek körében panaszokat okozhat. Emiatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, nagy lesz az infarktus kockázata, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok is. A kissé szeles tájakon élők ingerültebbek, nyugtalanabbak lehetnek. A hő- és komfortérzet a borongós, kissé szeles, csapadékos időben alacsony lesz, öltözzünk melegen! Nagy lesz a megfázásveszély. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,