Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.20)

Pénzcentrum2019. október 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.10.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.10.20).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel túlnyomóan napos, csapadékmentes időre számíthatunk, de északon, északkeleten foltokban pára, köd kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul. Délután nyugaton, délnyugaton fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, máshol alig lesznek felhők az égen. Csapadék sehol sem várható. A déli-délnyugati szelet az ország nyugati, északnyugati felén élénk, erős lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Hétfőn is szokatlanul meleg időben lesz részünk, a hajnal sem lesz túl hűvös, délutánra pedig 23 és 28 fok közé melegszik a levegő. Sok napsütés várható, amit inkább csak vékony fátyolfelhők zavarhatnak, illetve északon a gomolyos felhőzet is megnövekedhet időnként. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet a déli-délnyugati szél.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap reggelre elsősorban az Északi-középhegység térségében, illetve helyenként a Fertő-tó környékén képződhet pára, köd, mely korlátozott látási viszonyokat okozhat. Délelőtt a pára- és ködfoltok gyorsan feloszlanak, elsősorban a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Az ország nyugati, északnyugati felén élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet, melyek jelentősebben ronthatják a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem várható fronthatás, viszont a melegedés hatására az érzékenyek körében előfordulhatnak melegfronti jellegű tünetek, így migrén, fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás. A gyakran erős szél a nyugati, északnyugati tájakon fejfájást, ingerlékenységet, nyugatlanságot is okozhat. Reggel a párás, ködös tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Érdemes lesz kimozdulni a szabadba, kellemes idő vár ránk. Erősítsük immunrendszerünket, a reggeli nyirkos, hűvös időben könnyen megfázhatunk. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,