Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.06)

Pénzcentrum2019. október 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.10.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.10.06).

36 órás előrejelzés

Vasárnapra virradó éjszaka még sokfelé várható eső, zápor, majd egyre keletebbre helyeződik a csapadék. Délelőtt a Dunától keletre még többfelé eshet, a nap második felében már csak helyenként fordul elő kisebb eső, gyenge zápor. Reggelre a Dunántúlon kisüt a nap, napközben pedig a középső és keleti tájakon is szakadozottá válik a felhőzet. Az északnyugati, északi szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A minimumok 4 és 11, a maximumok 11 és 16 fok között alakulnak.

Hétfőn hosszabb napos időszakokra készülhetünk, említésre méltó csapadék nem várható. Hideg lesz a reggel, 0-7 fokig hűl a levegő, a fagyzugos helyeken gyenge fagy előfordulhat. Az északkeleti, keleti megyékben és néhol az Alpokalján élénk lehet a szél, 10-15 fokos maximumokat mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap egyre inkább keletre helyeződik a csapadék, a Dunától keletre délelőtt még többfelé, délután helyenként kell esőtől, záportól vizes, csúszós utakra számítani. Napközben egyre nagyobb területen lesz szakadozott a felhőzet, a napos időszakokban érdemes napszemüveget viselni vezetés közben. Az északnyugati, északi szél élénk, viharos lökésekkel csökkentheti a járművek menetstabilitását, majd estére mérséklődik a légmozgás. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap még az átvonult hidegfront hatását érezhetjük. A beáramló hidegebb légtömegek hatására a reggeli órákban felerősödhetnek a reumatikus és ízületi fájdalmak. Keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A szeles időben fejfájás, migrén alakulhat ki, ingerültebbek, dekoncentráltabbak, nyugtalanabbak lehetünk. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,