Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.05)

Pénzcentrum2019. október 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.10.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.10.05).

36 órás előrejelzés

Szombaton kezdetben kevesebb helyen, délután többfelé számíthatunk esőre, keletre ér később a csapadék, ekkorra viszont a Dunántúlon feltámad a szél és záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szelet este nyugaton már viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 4-8 fokot mérhetünk, délután 11-19 fok között maradnak a maximumok. Vasárnap északkeleten és a középső tájakon még előfordulhat kisebb eső, futó zápor, de napos időszakokra is számíthatunk. A lehűlés hatására legmagasabb északi hegycsúcsainkon megjelenhetnek az első hópelyhek. Élénk, erős, helyenként viharos lehet az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton egy mérsékeltövi ciklon pályája keresztezi hazánkat, sokfelé számíthatunk esőre. Keletre ér el később a csapadék, itt a délelőtt még nyugodt lehet. Délután az eső keletre helyeződik, a Dunántúlon és a középső tájakon viszont feltámad az északnyugatira forduló szél, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Erős, olykor viharos széllökések csökkenthetik jelentősebben a járművek menetstabilitását. A kezdeti napos időszakokban a keleti és északi megyékben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton északnyugat felől egy kettősfront éri el térségünket. A görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt fokozódnak, emellett görcsös és migrénes fejfájásra is készülni kell. A legintenzívebb panaszokra a Dunántúlon és az ország középső tájain élők készülhetnek. Az érintettek napját keringési panaszok és vérnyomásproblémák nehezíthetik. A nyirkos és hűvös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai szintén felerősödhetnek, ízületi panaszok esetén könnyű, átmozgató torna javasolt. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,