Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.10.02)

Pénzcentrum2019. október 2. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.10.02).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.10.02).

36 órás előrejelzés

Szerdán északnyugat felől újabb hidegfront érkezik záporokkal, helyenként zivatarokkal, estig a Tiszántúlon maradhat csapadékmentes az idő. A front előtt a délnyugati, mögötte az északnyugati szél lehet élénk. A csúcshőmérséklet 18 és 27 fok között alakul, nyugaton, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Csütörtökön egyre inkább keleten eshet, nyugat felől napközben szakadozni kezd a felhőzet. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik erős, viharos lökések. Lehűl a levegő, a legmagasabb hőmérséklet mindössze 12 és 17 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán északnyugat felől hidegfront érkezik, ami a nyugati tájakra, később egyre keletebbre hozhat esőt, záporokat, zivatarokat. A front előterében keletebbre még napos, meleg idő ígérkezik, vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. A másut kialakuló csapadék hatására csúszós útszakaszokra kell készülni, zivatarok környezetében feltámadhat a szél, romolhat a látástávolság is. Többfelé a zivataroktól függetlenül is szeles lesz az idő, északnyugaton erős, sokfelé élénk lökések csökkenhetik jelentősebben a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el térségünket. A hidegfronti hatás ezen a napon főleg a Dunántúlon érvényesül, az ország keleti és déli részein még a melegedés okozhat melegfronti jellegű tüneteket. A nyugatabbra érvényesülő erős hidegfronti hatás következtében görcsös fejfájás, hasfájás, izomgörcs jelentkezhet, amely megnehezítheti az érintettek napját. A szívbetegek állapota romolhat, megnő az infarktus kialakulásának kockázta. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,