Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.09.25)

Pénzcentrum2019. szeptember 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.09.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.09.25).

36 órás előrejelzés

Szerdán reggel elsősorban a Dunától keletre eső tájakon számíthatunk csapadékra, a Dunántúlon viszont szakadozottabb lehet a felhőzet, itt csapadék nem valószínű. Ugyanakkor a Dunántúl déli, délnyugati felén hajnalra pára, köd képződhet. A délies szél gyenge marad. A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. Napközben ez a csapadékmező egyre inkább a Tiszántúlra szorul, majd délután nyugatra, északnyugatra futó záporok érkezhetnek, helyenként esetleg az ég is megdörrenhet. A nap második felében már csak kevés helyen lehetnek rövid napos időszakok. Gyenge, mérsékelt marad a déli-délnyugati szél. Délután 15-24 fok között alakul a hőmérséklet, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Csütörtök reggelre egy csapadékmező érkezik, így az ország legnagyobb részén számítani kell esőre, záporokra. A legkevesebb csapadék északkeleten valószínű. Gyenge, mérsékelt lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán elsősorban a Dunától keletre számíthatunk esőtől vizes, csúszós utakra, de délután nyugaton, északnyugaton futó záporok miatt is előfordulhatnak hasonló jellegű útszakaszok, néhol zivatar sem kizárt, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős széllökések pedig átmenetileg ronthatják a járművek menetstabilitását. Hajnalban, reggel a Dunántúl déli, délnyugati felén pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Kezdetben a Dunántúlon lehetnek hosszabb napos időszakok, így ezeken a tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán nem lesz front térségünkben, de a magasban zajló melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, alvászavar, esetleg ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat. A keleti tájakon görcsös fejfájást is tapasztalhatnak az arra fokozottan érzékenyek. Öltözzünk rétegesen, mert ingadozhat a hőérzet. Kedvező feltételek lesznek a felsőlégúti betegségek terjedéséhez. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,