Kiderült, érinti-e a Neckermann hazai utasait a brit Thomas Cook utazási iroda csődje

Pénzcentrum2019. szeptember 23. 11:15

Sokan nem tudják, de a Neckermann Magyarország a frissen csődbe ment brit Thomas Cook csoport leányvállalata. Jelenleg is több százezer külföldi utas tartózkodik a világ különböző üdülőhelyein. 

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, csődbe ment a legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook. Emiatt 160 ezerren ragadtak a világ különböző üdülőhelyein.

A vállalatcsoport közlése szerint a Thomas Cooknak világszerte közel 600 ezer utasa tartózkodik külföldön, ebből több mint 150 ezer brit állampolgár, őket a következő 2 hétben szállítják majd haza, ez lesz a Nagy-Britannia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű békeidőbeli művelete. A brit kormány a brit légügyi hatósággal együttműködve szervezi meg a mentést, amibe az erre az esetre bérelt repülőgépeken kívül más utazási irodák gépei is bekapcsolódnak.

A Thomas Cook Csoporthoz tartozik a Neckermann Magyarország is, ezért a Portfolio megkérdezte a magyarországi vállalatot arról, hogy az ő ügyfeleiket hogyan érinti a Thomas Cook csődje. A Neckermann Magyarország egy közleményt juttatott el hozzájuk, amiben az áll, hogy

"a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak, a Thomas Cook igazgatósága bejelentette az Egyesült Királyság vállalkozásainak fizetésképtelenségét. A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország egy egészséges cég, továbbra is folytatja működését."
Címkék:
utazás, csőd, utazási iroda, neckermann, utazási iroda csőd,