Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.09.12)

Pénzcentrum2019. szeptember 12. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.09.12).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.09.12).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön a napos időt eleinte délen, délnyugaton zavarhatja több felhő, esetleg kialakulhat egy-egy zápor is. A Dunántúlon és délen élénk lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hűvös reggel után 24-29 fokot mérhetünk. Pénteken túlnyomóan napos, száraz, meleg őszi idő ígérkezik. Az északnyugati szél csak kevés helyen járhat élénk széllökésekkel. A minimumok 9-16 fok között alakulnak. Délután szinte nyárias meleg lesz, 24-29 fokig melegszik az idő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön legfeljebb a reggeli órákban alakulhatnak ki záporok délnyugaton és délen, melyek környezetében rövid időre vizessé, kissé csúszóssá válhatnak az utak. Napközben azonban mindenütt száraz útviszonyokra készülhetnek az útnak indulók. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és délen élénk lökések kísérhetik, melyek kis mértékben ugyan, de csökkentik a járművek menetstabilitását. Sokat süthet a nap, az egyre alacsonyabb napállásból adódóan nemcsak a reggeli, délutáni órákban, hanem napközben is érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön gyenge hidegfront érinti hazánkat, de nyomában csak a szél élénkülhet meg kissé. Az éjszakai időszakban lehűl a levegő, amely elsősorban a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők körében okoz végtagfájdalmakat. Délutánig a néhol több mint 10 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára vérnyomás-ingadozás, rosszullét és keringési panaszoka léphetnek fel. A melegedés hatására melegfronti jellegű tünetekre is számítani kell, általános lehet a migrén, a fáradékonyság. A sok napsütés kedvez a hangulatnak, csupán a megélénkülő északnyugati szél ront a hő-és komfortérzeten. Mindenképp ajánlott kihasználni a kellemes őszi napokat és minél több időt a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni. A reggeli időszakban nagy a megfázásveszély, fontos, hogy ne feledkezzen a meg a réteges öltözetről!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, keringési zavar,