Hatalmas füst Budapest belvárosában: feketébe borult az ég + fotók

Pénzcentrum2019. szeptember 12. 16:35

Hatalmas a füst Budapest XIII. kerülete felett. A katasztrófavédelem szerint egy ház tetőszerkezete ég, nagy erőkkel vonultak a helyszínre - mondtál el a Pénzcentrum kérdésére.

Lángokban áll egy ház tetőszerkezete a XIII. kerületi Gidófalvy Lajos utcában - még kilométerekről is látni a sűrű, fekete füstöt. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pénzcentrum kérdésére elmondta, hogy a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, több sugárral is oltják a lángokat.

Kimentették a közelben álló toronydaru kezelőjét is! FRISS INFÓK ITT!

Füst a Margit-hídról.

Közben kaptunk új információkat az esetről: ebben a cikkben találod őket!

Füst a Margit-hídról.

A beruházó az alábbi állásfoglalást juttatta el az esettel kapcsolatban a Pénzcentrumnak:

A cordia young city 2 ütemén d-épületéne a felső szintjén a szigetelési munkák közben gyulladt ki a szigetelő anyag, egyelőre nem tudni személyi sérülésről.

Később a az építkezés generálkivitelezője, a Pedrano Construction ügyvezető igazgatója is megszólalt. Csikós Miklós a Pénzcentrumnak elmondta:

Alvállalkozóink munkatársai az angyalföldi épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott, a szigetelőanyag nagy füsttel égett. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt tovább, az eset az építkezés többi ütemére nincs kihatással. A kiérkező tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdjük a hibák javítását.  
Címkék:
utazás, Budapest, katasztrófa, pest, tűz, bp, füst, tűz budapest, margit sziget,