Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.09.03)

Pénzcentrum2019. szeptember 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2019.09.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2019.09.03).

36 órás előrejelzés

Kedden kezdetben a dunántúli és középső tájakon eshet, délután a Tiszántúlra érkezik meg a csapadék, északnyugat felől pedig szakadozni kezd a felhőzet, kitisztul az ég. Az északias szél többfelé erős, a Bakonyban, a Balaton környékén és északkeleten viharos lehet. Napközben keleten, délkeleten még 25-27, máshol 19-24 fok várható.

Szerdán hűvös lesz a reggel, 7-14 fokig hűl le a levegő. Csapadék ezen a napon már nem várható, napos, mérsékelten meleg idővel számolhatunk. Keleten még többfelé élénk lehet az északias szél. 22-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden a hidegfront hatására kelet felé mozdul a csapadékzóna, így főként a középső majd keleti tájakon vizes, csúszós utakra kell készülni. Többfelé feltámad, északnyugaton és északkeleten viharossá fokozódik az északira, északnyugatira forduló szél, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Délkeleten, a még meleg időben tompulhatnak reflexeink, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Kezdetben keleten, majd délután a Dunántúl várható naposabb idő, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden napközben egyre többfelé erős hidegfront alakítja a humánmeteorológiai helyzetet. Csak lassan halad kelet felé, a front nyomában pedig hidegfront jellegű tünetek jelentkeznek az arra érzékenyeknél. A vérnyomás-ingadozás, keringési problémák mellett erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély. A mindenórás kismamáknál akár a szülés is beindulhat. A keleti tájakon élőket a magas párartalom, azaz a fülledtség is terheli, az idősek, szívbetegek és légzőszervi megbetegedésekben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak. Fontos az elegendő pihenés, fogyasszunk könnyű ételeket, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, humánmeteorológia,