Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.28)

Pénzcentrum2019. augusztus 28. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.08.28).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.08.28).

36 órás előrejelzés

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de északon néhol átmeneti jelleggel egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar kialakulhat, ugyanakkor délután nyugaton, északnyugaton a fátyolfelhőzet vastagodhat meg. Helyenként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Csütörtök reggel elsősorban fátyolfelhők lesznek az égen, csapadék sehol sem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. Napközben ismét a napsütésé lesz a főszerep, amit elsősorban fátyolfelhők szűrhetnek, emellett nyugaton és északon, északkeleten képződhet több gomolyfelhő. Ezeken a tájakon elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A déli-délkeleti szél csak helyenként lehet élénk. Délutánra 31 és 36 fok közé melegszik a levegő.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, így elsősorban a napszemüvegre lesz szükség vezetés közben, de északon néhol átmeneti jelleggel egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar előfordulhat, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül helyenként megélénkül a déli-délkeleti szél, mely kissé csökkentheti az autók egyensúlyát. A meleg időben tompulhatnak reflexeink, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán országszerte kánikula várható, így fokozódik a szervezetünket érő terhelés, fejfájás, migrén és keringési panaszok jelentkezhetnek. Nehéz nap vár a szívbetegekre és a vérnyomás-problémákkal élőkre, ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. 11 és 15 óra között erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk legalább napi 3 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot, valamint táplálékunk álljon könnyű ételekből, szezonális zöldségből, gyümölcsökből!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,