Ezek az ország legveszélyesebb útjai: burtálsok itt a karambol

HelloVidék2019. augusztus 27. 08:14

Az országos baleseti statisztikai adatok szerint 2019 első negyedévében a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma 3,5 százalékkal csökkent, azonban néhány megyében nem ez a tendencia figyelhető meg. A régiókat vizsgálva a legjobb adatokat az Észak-Alföld produkálja, míg a legrosszabbakat a közép-magyarországi térség - írja a HelloVidék.

Az országos baleseti statisztikai adatok szerint az idei év első negyedévében összesen 3063 közúti közlekedési baleset történt az országban, 32-vel több, mint az előző esztendő ugyanezen időszakában. A megyéket vizsgálva a legtöbb baleset tavaly Pest és Hajdú-Bihar megyében volt (339 és 212), idén viszont Pest mellé "felzárkózott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is (360 és 165 eset). A legkevesebb közlekedési baleset tavaly Nógrád megyében történt, szám szerint 50, amely idén is megőrizte ezt az elsőségét 56 esettel (ez csak kettővel jobb, mint a tolnai 58 közlekedési baleset).

Az utóbbi időben megnőtt a tehergépkocsi forgalom, főként román kamionok miatt. A statisztikákból világosan látszik, hogy körülbelül minden tizedik közlekedési balesetet tehergépkocsi okozza. A legtöbb közlekedési baleset a délutáni órákban, 12 és 18 óra között történik, de a délelőtt 7-12 óra igen kritikus, amikor leginkább a reggeli időszakban magas az esetek száma. Ezeket az adatokat folyamatosan monitorozzuk, és a baleseti helyszínekre, illetve jellemző napszakokra is igyekszünk dinamikusan reagálni: elsősorban több ellenőrzéssel és megelőzéssel

- magyarázta a lapnak Horváth Zoltán, a Barcsi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági osztályvezetője. A halálos balesetek száma országosan 21,6 százalékkal csökkent, Borsod-Abaúj-Zemplémben viszont az elmúlt év azonos időszakához képest 4 esettel több halálos kimenetelű baleset következett be. Hajdú-Biharban a tavalyi első negyedévi 15 halálos kimenetelű balesettel szemben 9-el csökkent az esetek száma. A legveszélyesebb magyar utakról további részleteket a HelloVidék cikkében találsz!

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, baleset, közút, karambol,