Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.25)

Pénzcentrum2019. augusztus 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.08.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.08.25).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel a napos időszakok mellett elsősorban a nyugati-északnyugati országrészben, valamint az Alföld középső tájain fordulhat elő futó zápor, egy-egy zivatar. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett több tájegységünkön alakulhat ki átmeneti jelleggel elszórtan futó zápor, zivatar. A keleties szél időnként feltámadhat, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 29-35 fok várható.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként jelentősebb mennyiség eshet. A délkeleti, keleti szél helyenként feltámadhat, zivatar környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Meleg marad az idő, 28-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap elszórtan, nagyobb számban az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar, melyek környezetében vizessé, csúszóssá válhatnak az utak. Intenzívebb csapadékgócok esetén pedig hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások alakulhatnak ki. Erős, esetleg viharos széllökések záporok, zivatarok környezetében csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Az egyre melegebb időben tompulhatnak reflexeink, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon, álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem lesz front térségünkben. A meleg idő miatt viszont melegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Fáradékonyság, bágyadtság, egyeseknél migrénes fejfájás alakulhat ki. Éjszaka enyhe marad az idő, ami alvászavarokat, kialvatlanságot okozhat. A nagy napi hőingás miatt keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. 11 és 15 óra között többfelé erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Fogyasszunk könnyű ételeket, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,