Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.22)

Pénzcentrum2019. augusztus 22. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.08.22).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.08.22).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön fátyolfelhők szűrhetik sokfelé a napsütést. Zápor, zivatar északon, északnyugaton, illetve délután kis eséllyel a délkeleti határ közelében alakulhat ki. Az északi-északkeleti szelet keleten kísérhetik élénk, erős lökések. Délután 24-33 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk, délkeleten lehet a legmelegebb.

Pénteken is elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, emellett gomolyfelhők is képződhetnek, de csak néhol fordulhat elő kis eséllyel egy-egy futó zápor. Az északkeleti szél az Alföldön és a Dunántúl déli felén időnként megélénkülhet. Kora reggel 13-19, napközben 27-35 fok várható, ismét délkeleten lesz a legmelegebb.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön északon, északnyugaton, illetve délután kis eséllyel a délkeleti határ közelében alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Ezek környezetében átmenetileg vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, intenzívebb csapadékgócok esetén pedig hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Az északkeleti szelet az ország keleti felén kísérhetik élénk, helyenként erős lökések, melyek csökkenthetik a menetstabilitást. Délen, délkeleten továbbra is marad a hőség, melynek hatására tompulhatnak reflexeink, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nem várható fronthatás, a kissé változékony időben az érzékenyebbek viszont enyhe fejfájás, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. Reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg a kopásos eredtű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. A szelesebb keleti tájakon élőknél pedig ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. 11 és 15 óra között többfelé erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Fogyasszunk könnyű ételeket, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,