Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.11)

Pénzcentrum2019. augusztus 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.08.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.08.11).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel nyugaton, északnyugaton és északon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon átmenetileg néhol egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar előfordulhat. Máshol napos, derült időre ébredhetünk. A Dunántúlon sokfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Napközben napos, derült időre készülhetünk, legfeljebb csak az Északi-középhegység térségében alakulhat ki néhol átmenetileg egy-egy kisebb futó zápor, esetleg gyenge zivatar, de nem ez lesz a jellemző. A szél mindenhol veszít erejéből, általában gyenge, mérsékelt lesz, de az esetlegesen kialakuló zivatarok környezetében előfordulhat még egy-egy élénk, erős széllökés. A csúcshőmérséklet 30 és 37 fok között alakul.

Hétfő reggel országszerte napos, derült időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Gyenge, mérséklet marad a déli-délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap kezdetben néhol északnyugaton és északon, napközben pedig egy-egy helyen az Északi-középhegység térségében alakulhat ki átmenetileg kisebb futó zápor, esetleg gyenge zivatar, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak. Kezdetben a Dunántúlon az élénk, helyenként az erős északi-északnyugati széllökések kissé csökkenhetik a járművek menetstabilitását, csak úgy, mint az esetlegesen kialakuló zivatarok környezetében is, de nem ez lesz a jellemző. Ugyanakkor a napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Vezessünk óvatosabban! A meleg hatására tompulhatnak érzékeink, megnőhet a reakcióidő. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap az északi területeket egy hidegfront súrolja, így ezeken a tájakon előfordulhatnak hidegfronti jellegű panaszok, görcsös fejfájás, izom- és hasigörcsök jelentkezhetnek, de nem kell intenzív tünetekre számítani. Ezeken a tájakon egy-egy futó zápor, esetleg zivatar is kialakulhat, melyek környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások és a légúti megbetegedéssel küzdők panaszai. Azonban az ország legnagyobb részén folytatódik a hőség, ezért fáradtságot, kialvatlanságot, koncentrálási problémákat tapsztalhatunk. Fejfájás, migrén is kialakulhat. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknél és az időseknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek. Ne töltsünk hosszabb időt fedetlen fejjel a tűző napon, mivel könnyen napszúrást kaphatunk! Emellett erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás is, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! A meleg időben kiemelten fontos a folyamatos folyadék utánpótlás. Lehetőleg szénsav- és koffeinmentes italokat fogyasszunk.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,