Pokol a 4-6-os pótlóbuszon: 40 fokban izzadnak az utasok

Pénzcentrum2019. augusztus 10. 11:30

40 fokban izzadnak az utasok az egyik pótlóbuszon, ami a 4-6-os villamos vonalán jár. A Közlekedő Tömeg mérése szerint a többi buszon se jobb a helyzet: mindegyiken 30 fok felett volt a hőmérséklet péntek délután. És a nagy hőség csak most jön...

Péntek délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton - derül ki a Közlekedő Tömeg Egyesület méréséből. Minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés. Mindez a 4-6-os pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, de más autóbuszjáratokon is hasonló állapotok uralkodnak.

A Közlekedő Tömeg a BKV felé naponta átlagosan 30 hibabejelentést küld az egyes járművek klímaberendezéseivel kapcsolatban, így a 4-6-os villamospótlón mért buszokat korábban már többször is bejelentették számukra. A BKV szerint azonban a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik.

Az egyesület szerint a BKV Zrt. folytatja tavalyi gyakorlatát: az utasok panaszait nagyrészt ignorálják, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik, hiszen embertelen körülmények közt kell végezniük a munkájukat.

A Közlekedő Tömeg Egyesület a mérések nyomán felszólította a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A mérés időtartama alatt a külső hőmérséklet 31,5°C volt, így a BKK közszolgáltatási szerződésben foglalt előírásai alapján a járműveket 26 fokra kellett volna hűteni. A méréseket egy UNI-T UT322 típusú professzionális hőmérővel végezték.

A Közlekedő Tömeg Egyesület ez ügyben a BKV-t is megkereste, várják válaszukat.

Címkék:
utazás, villamos, nyár, hőmérséklet, 4-6,