A Szigeten is tombol a hőség: tikkasztó meleg lesz az utolsó napokon

MTI2019. augusztus 10. 12:00

A Sziget szervezői felkészültek a következő három napban várható nagy hőségre, számos intézkedéssel segítik a fesztiválozókat a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet elviselésében - közölte Vető Viktória sajtófőnök.

Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást ad ki szombattól hétfő éjfélig.

A bejáratnál, a K-hídnál hosszú évek óta működnek párakapuk, és ezekből többet felállítottunk a nagyobb befogadóképességű helyszíneken, színpadoknál is. A nagyszínpad előtti téren idén páraágyúk működnek az első nap óta

- mondta Vető Viktória.

Kitért arra, hogy a hőségnapokon feloldják azt a szabályt, ami korlátozza az ivóvíz bevitelét a fesztivál területére, most az ásványvizet nagyobb mennyiségben is magukkal vihetik a szigetelők. További lépésként - évek óta bevált gyakorlatnak megfelelően - a Sziget járőrcsapatai igény szerint egész nap ballonos vizet osztanak.

A nagy forgalmú utakon fix vízosztó pontok létesülnek, ezek mellett mobil vízosztók tevékenykednek. A fesztiválozókat elsősegélynyújtó csapat is figyeli, felkeltik azokat, akik a tűző napon alszanak és beküldik hűs helyszínekre őket

- sorolta a sajtófőnök.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton 31 és 35 Celsius-fok között lesz a legmagasabb napi hőmérséklet, a helyzet a következő napokban sem változik jelentősen, hétfő akár 36-37 fok is lehet.

Címkék:
utazás, sziget, hőség, meleg, hőségriadó,