Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.05)

Pénzcentrum2019. augusztus 5. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.08.05).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.08.05).

36 órás előrejelzés

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Délután egy-egy zápor, zivatar csupán nyugaton és északon alakulhat ki helyenként. A nyugati szelet északon, északkeleten kísérhetik élénk lökések. Délután 25-30 fokot mérhetünk.

Kedden a napos-gomolyfelhős idő mellett főként az ország északi felén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. A délnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok idején megerősödik. Hajnalban 12-18, délután 28-33 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn is folytatódik többnyire száraz idő. Egy-egy futó zápor, gyenge zivatar északon, északnyugaton okozhat átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokat. A több helyen élénk nyugatias szélben kissé csökkenhet a járművek menetstabilitása. A sok napsütés miatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn nem várható fronthatás, de egy fokozatos melegedés kezdődik a felettünk lévő légkörben, ami melegfronti tüneteket okozhat a frontérzékenyeknél. Jellemző lehet a fáradékonyság, dekoncentráltság, emellett fejfájás, migrén is kialakulhat az arra hajlamosaknál. A hűvösebb hajnal miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, majd az ezt követő gyors melegedés egyeseknél vérnyomás-ingadozást is előidézhet. A szelesebb tájakon nyugtalanság, ingerlékenység továbbra is felléphet. Az UV-sugárzás a napos időszakokban 11 és 15 óra között erős fokozatot ér el, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Fogyasszunk sok folyadékot és könnyű, vitamindús ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,