Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.07.25)

Pénzcentrum2019. július 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.07.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.07.25).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napsütést, melyekből néhol gyenge zápor is kialakulhat. A keleti, északkeleti szél gyenge, mérsékelt lesz. Fokozódik a kánikula, a legmelegebb a Nyugat-Dunántúlon lehet, ahol 34-35 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Másutt 29-33 fok várható.

Pénteken már erőteljesebb lesz a gomolyfelhőképződés, főként északkeleten és a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyeket helyenként felhőszakadás, erős, viharos széllökések kísérhetnek. Hajnalban 15-21, délután 29-35 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön csak néhol fordulhat elő gyenge zápor, melyek környezetében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Ne hagyjuk a tűző napon parkoló autónkban gyermekeinket, házi kedvenceinket! Ha pedig hosszabb útra indulunk vigyünk magunkkal elegendő folyadékot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön is frontmentes időre, de fokozódó kánikulára készülhetünk, ami továbbra is az idősebbek és szívbetegek számára lehet a legmegterhelőbb. Náluk keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, rosszullét is felléphet a nap folyamán. Egy-egy gyenge zápor környezetében fülledté válhat a levegő, ami rosszullétet, szédülést, légszomjat is előidézhet. A melegre érzékenyeknél a fejfájás, fáradékonyság továbbra is jellemző lehet. A meleg nyári éjszakák miatt pedig alvászavarok, álmatlanság is jelentkezhet. 11 és 15 óra között a napos időszakokban erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk védelméről! A napszúrás veszélye miatt ne tartózkodjunk hosszabb ideig a tűző napon! Fogyasszunk sok folyadékot és könnyű, vitamindús ételeket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, keringési zavar,