Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.07.19)

Pénzcentrum2019. július 19. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.07.19).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.07.19).

36 órás előrejelzés

Pénteken a napos időt többfelé zavarhatják meg gomolyfelhők, elszórtan futó záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Néhol előfordulhat felhőszakadás, jégeső. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 27-31 fokot mérhetünk.

Szombat reggel az ország nagy részén alig lesz felhő az égen, csapadék nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Napközben a napsütés lesz túlsúlyban, egy-egy zápor, zivatar északon, északkeleten fordulhat elő a délutáni órákban. A Dunántúlon és helyenként északon élénk lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Tovább melegszik az idő, délután 29-34 fokra készülhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken elszórtan kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, így számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra, romló látási viszonyokra. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel, mely átmenetileg ronthatja a járművek menetstabilitását. Néhol felhőszakadás, kisebb méretű jég is előfordulhat. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem lesz front térségünkben, de a kissé változékony, fülledt idő megterheli szervezetünket. Fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet. A záporok, zivatarok idején a légszőszervi betegségben szenvedők állapota átmenetileg romolhat, felerősödhetnek az asztmatikus tünetek. A fülledt idő miatt légszomj, rosszullét is előfordulhat. Az idősek és a keringési panaszokkal élők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. 11 és 15 óra között erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Továbbra is ajánlott minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt, valamint elegendő folyadékot fogyasztani.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, keringési zavar,